TOP5 – Youtube kanavaa tuoksuista kiinnostuneille

four assorted perfume glass bottles

Oma matkani miesten tuoksujen mailmaan on alkanut pari vuotta sitten, kun silloinen ainoa käytössäni ollut tuoksu Giorgio Armanin Aqua Di Gio pullo loppui ja täytyi hankkia uutta tilalle. Ryhdyin Googlen avulla tutkimaan mitä vaihtoehtoja on tarjolla ja aika pian päädyin Youtuben tuoksu-aiheisten kanavien mailmaan. Video on huomattavasti mielekkäämpi tapa hankkia tietoa erilaisista vaihtoehdoista niin varsinaisten tuoksujen kuin kauppapaikkojenkin osalta. Tämän artikkelin tarkoitus on auttaa samassa tilanteessa olevaa lukijaa oikaisemaan muutama mutka matkalla ja löytämään parhaat tietolähteet nopeasti, esittelemällä mielestäni TOP5 – Youtube kanavaa tuoksuista kiinnostuneille.

Näiden tuoksuihin keskittyneiden Youtube kanavien yhteinen nimittäjä englanninkielellä on fragrance reviewer (en oikein osaa kääntää tuota fiksulla tavalla suomen kielelle). Kanavien yleisin tapa kertoa tuoksuista on julkaista erilaisia TOP10 listoja kuten TOP10 tuoksut kevät käyttöön tai TOP20 tuoksut kesäkaudelle. Useimmiten nämä kanavat jakavat eri tuoksubrändit kahteen ryhmään, eli designer-tuoksut ja niche-tuoksut. Niche tuoksun valmistaja/markkinoija on yleisesti ottaen yritys joka ei ole mukana samalla brändillä muussa liiketoiminnassa kuin tuoksujen valmistuksessa kuten esim Roja , kun taas designer-tuoksu on tyypillisesti markkinoitu sellaisen brändin alla joka tekee muutakin kuin tuoksuja, kuten Dior.

Osa kanavista tuottaa sisältöä vain miehille tai naisille, osa molemmille sukupuolille. Listallani ei ole sellaista kanavaa joka tuottaa sisältöä vain naisille, eli keskittyy naisten tuoksuihin. Omasta näkökulmastani kanavan sisällön laadun kannalta on olennaista se että kaupallisuus ja objektiivinen sisältö ovat tasapainossa, julkaisijan persoonallisuus on miellyttävä ja sisältö ei toista liikaa itseään. Pidemmittä puheitta itse asiaan……

1. The Fragrance Apprentice

The Fragrance Apprentice youtube-kanava
https://www.youtube.com/c/TheFragranceApprentice/featured

The Fragrance Apprentice – kanavan takaa löytyy skotlantilaiset juuret omistava George M Atkinson niminen eteerinen kaveri. Georgen videot ovat juuri sen verran erilaisia kuin muilla, että olen oppinut niistä pitämään juurikin erikoisuutensa vuoksi. Joukossa on esimerkiksi 26 minuuttia pitkä video pelkästään Thierry Muglerin A Man Pure Malt tuoksusta. Kyseinen pätkä on kuvattu Edinburghissa ja kertoo miehen rakkaudesta viskiin yhtä paljon kuin kyseiseen tuoksuun. Pelkkää timanttia siis. Varmaankin osin erikoisuutensa vuoksi Georgen videot eivät juurikaan saa rakkautta Youtuben algoritmeistä ja katselukerrat videoilla jäävät verrattain alhaisiksi. Toki tälläkin kanavalla on näitä perinteisiä TOP20-videoita kuten juuri julkaistu kesän 2021 TOP-lista. Jos sinua kiinnostaa intohimoisesti tuoksuihin suhtatuvan skotin sisältö, ota kanava seurantaan.

2. Gents Scents

Gents Scents Youtube-kanava
https://www.youtube.com/channel/UC9IImcLkUdmURWtQhxu8VwQ

Gents Scents kanavan takana on Yhdysvaltalainen Ashley. Oma mieltymykseni tähän kanavaan perustuu pitkälti Ashleyn persoonaan joka on ikäänkuin perus naapurin keijo jolla on oma youtube -kanava ja kymmenien tuhansien arvoinen tuoksukokoelma. Laadukkaan sisöllön lisäksi siis kyseessä helposti lähestyttävä kaveri joka ei myy liikaa ja sitä kautta menetä uskottavuutta. Ashleylla on käsitykseni mukaan oma tuoksubrändi, jota ei kuitenkaan markkinoida kanavalla niin paljon että se häiritsisi. Kanavalla kaupallisuus näkyy lähinnä alennuskoodien jakamisena verkkokauppoihin joiden kanssa kanava tekee yhteistyötä. Yhdellä videolla Ashley esitteli tuoksua sanoen käyttäneensä sitä jo kolmannella luokalla koulussa, eli kaverin innostus tuoksuihin on peräisin hieman normaalia nuoremmalta iältä. Esittelyissä on paljon sellaisia tuoksujakin joita ei muilla kanavilla juurikaan näe ja erityisesti halvempien tuoksujen osalta Ashleyn asiantuntemus on vertaansa vailla. Joissain videoissa on mukana myös hänen vaimonsa mutta sisältö on tarkoitettu miehille, eli naisten tuoksuja ei täällä käsitellä. Tässä Ashleyn tulevan kesän TOP10-tuoksut.

3. Curly Fragrance

Curly Fragrance Youtube-kanava
https://www.youtube.com/c/CurlyFragrance/featured

Curly Fragrance kanavan takaa löytyy Hollantilainen Michella joka on suhteellisen lyhyen ajan sisällä nostanut kanavansa laajempaan tietoisuuteen tuoksuista kiinnostuneiden parissa. Michella on varsinaiselta ammatiltaan personal trainer on ja on kilpaillut aikaisemmin jossain body-lajissa. Michella esittelee kanavallaan niin designer kuin niche-tuoksuja sekä antaa neuvoja opastusta tuoksujen käytössä. Runsaasti kikatusta ja tyttömäistä energiaa, pikkutuhmia juttuja unohtamatta. Kanava on pääasiassi suunnattu miehille, eikä Michella ainakaan toistaiseksi ole juurikaan esitellyt naisten tuoksuja. Michella on myös oversprayer eli hänen mottonsa mukaan vähintään 16 suihkausta on minimi määrä jos haluaa tulla huomatuksi, remember dont be a sissysprayer if you want the ladies attention. Tästä linkistä Michellan kesä 2021 TOP10 niche tuoksut-videoon. Kanavan suosio on myös johtanut kaupallisen yhteistyön määrän kasvuun joka ei ole pelkästään hyvä asia.

5. Jus de Rose

Youtube - kanava tuoksuista kiinnostuneille.
Youtube kanava tuoksuista kiinnostuneille

Jus de Rose kanavan takana on Josephine niminen englantilainen nainen. Josephine on erityisesti hieman vähemmän tunnettujen niche -tuoksujen tuntija ja aika usein hänen kanavallaan esillä olevia tuoksuja ei näe muualla. Josephine esittelee sekä miesten, että naisten tuoksuja. Kanavan sisältöön kuuluu perinteisten TOP-listojen lisäksi esim buying guide -videoita tiettyjen tuoksubrändien eri tuoksuista kuten esim. tässä vähemmän tunnetun Ruotsalaisen Byredon tuoksuista. Tässä lisäksi vielä Josephinen lista naisten TOP10-tuoksuista kesälle 2021.

Kerro minulle kommenteissa jos sinulla on tiedossa muita hyviä Youtube-kanavia tuoksuista kiinnostuneille

Yrittäjä, kauppatieteilijä ja kahden lapsen isä. Kiinnostunut yhteiskunnallisista ilmiöistä ja politiikasta. Ottaa haparoivia ensiaskelia miesten klassisen tyylin mailmassa, innostuu vaatteista, kengistä, asusteista, tuoksuista ja kelloista. Bloggaa harrastuksenomaisesti.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top